Thuiszorg in Eindhoven

Thuiszorg in Eindhoven

Als je thuiszorg in Eindhoven wilt ontvangen dan kun je dit zeker regelen. Verpleegkundige hulp en verzorging kun je om verschillende redenen thuis ontvangen, dit gebeurd vaak voor of na een ziekenhuisopname. Als je door een ingreep niet alles zelfstandig kunt doen zal een verzorgende belangrijke taken van je over kunnen nemen. Het verschil met ambulante begeleiding is de zorgvraag. 

Als je hulp zoek waar je ondersteund wordt in het toewerken naar zelfstandigheid in dagelijkse taken en geestelijke welzijn, dan kan ambulante begeleiding een uitkomst bieden. In het begeleid wonen ga je een apart traject in waar je intensieve begeleiding zult ontvangen.

Taken van de thuiszorg 

Als je begeleiding nodig hebt dan zit dus zeker tussen het ontvangen van thuiszorg en het ontvangen van ambulante zorg een wezenlijk verschil. In het ondersteunen van dagelijkse taken door tijdelijke immobiliteit door een ziekenhuisopname kun je thuiszorg ontvangen. Taken binnen zelfzorg zoals bijvoorbeeld het opstaan en wassen kan door een operatie tijdelijk niet mogelijk zijn een verzorgende kun je hier bij helpen. Ook tijdelijke hulp bij huishoudelijk taken is uiteraard mogelijk. Daarnaast is thuiszorg voor hulpbehoevende mensen die door ouderdom of een ziekte bepaalde huishoudelijke en zelf zorgtaken niet uit kunnen voeren een uitkomst. 

Ambulante begeleiding

Ambulante begeleiding is een aparte taak van ondersteuning. Op basis van je gezinssituatie en hulpvraag zal een zorgverlener hulp kunnen bieden. Het doel zal altijd zijn om toe te werken naar een hoge mate van zelfstandigheid. Met ambulante begeleiding kun je meer richting geven aan je dag en je leven. Het wordt makkelijker om zaken zelfstandig vorm te geven. Een begeleider helpt je met dagplanning en oppakken van taken. 

Begeleid wonen

Ambulante begeleiding leert je thuis een dagplanning met eigen kracht uit te voeren. Bij begeleid wonen zal dit hetzelfde zijn. Het verschil zit in de intensiteit van begeleiding die mogelijk is. Bij begeleid wonen zul je in een fijne omgeving wonen waar ondersteuning altijd direct bij de hand zijn. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.