Je kindjes hebben het naar hun zin bij de kinderopvang!

Je kindjes hebben het naar hun zin bij de kinderopvang!

Het is een grote mijlpaal in het leven van elke prille ouder: wanneer je voor het eerst je kindje wegbrengt naar Kinderopvang Hilversum. Veel jonge moeders zullen traantjes laten wanneer ze hun ukje voor het eerst gaan wegbrengen. Volledig onterecht, zo zal later blijken. Want de kindjes zijn er veel sneller aan gewend dan alle mama’s en papa’s die hen daar met zo’n klein hartje achterlaten. Verveling bestaat niet voor de kleine spruitjes. Wanneer ze het niet zo druk hebben met het bewonderen van de andere baby’s in de kinderopvang, houden de kinderjuffen hen wel bezig en stimuleren ze de ontwikkeling van het kindje.

Een goede leerschool voor sociale contacten.

Kindjes die als baby in de kinderopvang zijn geweest, hebben reeds van jongs af aan geleerd hun speelgoed te delen, om rekening te houden met elkaar. Hun kleine unieke ikje kan in de crèche ontdekken dat er meerdere kindjes van hun ‘soort’ zijn, dat ze niet het enige wezentje van hun grootte en met hun behoeftes zijn. Daardoor leren ze dat ze niet steeds in het middelpunt van de belangstelling kunnen staan, maar leren ze ook de nodige sociale skills om contacten te leggen met anderen, en leren ze sociale vaardigheden aan die ze ook in het verdere verloop van hun leven nog goed kunnen gebruiken.

Een goede start voor de kleuterschool!

Kindjes die als baby naar de kinderopvang zijn geweest, hebben al geleerd dat ze niet alleen op de wereld zijn, maar dat er ook nog veel andere kinderen zijn die dezelfde behoeften hebben als zijzelf. Ze hebben geleerd hoe ze fijn samen kunnen spelen met elkaar. Hun immuniteitssysteem is al goed geoefend door met andere baby’s en peuters in contact te komen. Op veel vlakken hebben ze daarom een stapje voor wanneer ze eindelijk naar de kleuterschool mogen gaan. De stap wordt daardoor minder groot om deze overstap te maken, want heel veel situaties zullen ze herkennen vanuit de kinderopvang!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.