Een heerlijk zoet recept voor echte bakfreaks! 

Een heerlijk zoet recept voor echte bakfreaks! 

Iedereen is op z'n tijd wel eens gek op heerlijke, zoete lekkernijen. En er is niks lekkerder dan zelf je eigen taartjes en cakejes te bakken! Jezelf uitdagen in het bakken is nog veel leuker om te doen. Cupcakes zijn onderhand geen uitdaging meer, want die kun je zo goed als kant-en-klaar aanschaffen in de winkel. Maar wat zijn nu echt lekkere en vooral zoete recepten die ook nog eens jouw bak-skills op de proef stelt? Het maken van macarons! Geloof het of niet, maar dat is voor vele namelijk echt een uitdaging. Je leest er meer over het maken van heerlijke macarons in deze blog.

Wat zijn macarons?

Het kan natuurlijk ook zijn dat je helemaal niet bekend met het zoete recept van de macarons. Misschien nog wel even handig om kort toe te lichten. Macarons zijn namelijk vrij kleine, ronde en luchtige koekjes die je kunt afbakken. Daarnaast is het een echt Franse delicatesse! Tussen die koekjes zit een zachte vulling genaamd ganache en die plakt de ronde koekjes als het ware vast aan elkaar. De koekjes kun je allerlei kleuren en smaken geven. Je kunt macarons dus volledig naar eigen smaak maken, heerlijk! Het zijn geen harde koekjes, maar juist zacht en plakkerig. Zeker het proberen waard. 

Wanneer ga jij macarons proberen te maken?

Het bereiden van macarons lijkt erg makkelijk. Gelukkig heb je niet veel ingrediënten nodig om het beslag te bereiden. De truc zit hem namelijk vooral in de goede techniek gebruiken en daar gaat het bij de meeste mensen ook fout. Het belangrijkste is dat je goed oplet bij het door-spatelen van opgeklopte eiwitten door het amandelmengsel. Hoe langer je blijft spatelen, hoe dunner het beslag wordt. Te kort of te lang spatelen geeft namelijk niet het resultaat die je had gehoopt. Dit is een goede tip om mee te nemen als jij je eigen macarons gaat maken. Wanneer ga je jouw bak-skills verbreden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.