De kindercoach als houvast

De kindercoach als houvast

Opgroeien is best een hele opgave voor een kind! Toch moeten alle kinderen erdoor. Kindercoach Spijkenisse kan ondersteuning bieden wanneer je kind een lastige periode doormaakt. Er zijn heel wat zaken waar een kind tegenaan kan lopen. Toch is het niet steeds nodig meteen een psycholoog in te schakelen. Deze professionals zijn eerder bedoeld voor kinderen met effectieve ontwikkelingsproblematieken. Het traject bij een psycholoog is vaak langdurig en voor veel mensen ook hoogdrempelig. De kindercoach biedt daarentegen een kortdurend traject, wat de coaching een laagdrempelige toegang geeft. Het doel is: ervoor zorgen dat het kind zich goed voelt in zijn vel!

Waar kan een kindercoach mee helpen?

Kinderen die opgroeien komen heel wat hindernissen tegen in hun leven. Zo kunnen ze hooggevoelig zijn, vaak ruzies hebben op school, last hebben van pesterijen, kunnen ze angsten hebben, bang zijn om te falen voor een proef of vaak nachtmerries hebben. Andere kinderen maken dan weer heel erge dingen door. Het overlijden van iemand die hen erg dierbaar is bijvoorbeeld. Of wanneer hun ouders besluiten om te scheiden. De kindercoach gaat gedurende een korte periode werken met het kind, met als doel dat het zich beter gaat voelen. De kindercoach zal niet meteen de oorzaak kunnen aanpakken, maar kan op korte termijn wel een reeks aanpassingen installeren waardoor het kind zich beter kan voelen.

Opgroeien tot de beste versie van zichzelf

Is dat niet wat elke ouder zijn eigen kind toewenst? Dat het zich goed voelt in zijn vel en opgroeit tot de beste versie van zichzelf? Een kindercoach kan hierbij helpen. Aan de hand van allerhande leuke technieken en opdrachtjes, wordt samen met het kind gezocht naar een manier die voor het kind werkt om zich lekker te voelen. De kindercoach werkt samen met je kind en leert aan wat het kind zelf kan doen om zich weer goed te voelen, aan de hand van eenvoudige en haalbare trucjes! En gelukkig kind, gelukkige ouders. Toch? Een kindercoach is daarom vaak de houvast waar ouders in hun opvoeding naar op zoek zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.