In goede handen bij Kraamzorg Rotterdam

In goede handen bij Kraamzorg Rotterdam

Je bent zwanger en gaat straks moeder worden van een kleintje. Dat is natuurlijk leuk, maar ook best spannend, zeker als je voor de eerste keer zwanger bent. Een kraamhulp helpt jou door de eerste periode van je moederschap heen. Je vindt het dan ook belangrijk dat jij straks goede kraamzorg in Rotterdam krijgt. Waar kun je op rekenen als je kraamzorg in Rotterdam aanvraagt? 

Wat biedt kraamzorg in Rotterdam?

Je kunt het volgende verwachten van kraamzorg in Rotterdam:

  • Je krijgt 1 vaste kraamverzorgster met een professionele, gedegen opleiding, die kraamzorg op hoge kwaliteit biedt.
  • Het precieze takenpakket van de kraamverzorgster bepalen jullie in overleg.
  • De hoofdtaak van de kraamverzorgster is de zorg voor baby en moeder.
  • Ook de zorg voor andere gezinsleden kan plaatsvinden.
  • De kraamverzorgster houdt zich bezig met een aantal huishoudelijke taken.
  • Je krijgt advies, instructies en advies.

Nauwe samenwerking met andere organisaties

Kraamzorg Rotterdam werkt nauw samen met andere organisaties, zoals verzekeraars, verloskundigen, mantelzorg en lactatiedeskundigen. Hierdoor ben je verzekerd van een vergoeding; in het basispakket van alle verzekeringen is Kraamzorg Rotterdam inbegrepen. Heb je tijdens je kraamtijd ook mantelzorg nodig of een lactatiedeskundige om je te helpen bij je borstvoeding? Dan heeft kraamzorg Rotterdam dit zo voor jou geregeld. Omdat de kraamzorg nauw samenwerkt met een verloskundigenpraktijk zijn zij altijd goed op de hoogte van elkaars werkzaamheden.

Hoeveel uur kraamzorg krijg je?

Standaard heb je recht op 49 uur kraamzorg. Dat wil zeggen dat de kraamverzorgster 49 uur bij jou thuis aanwezig is. Deze 49 uren worden verdeeld over een aantal dagen. Meestal is de verloskundige er 8 uur per dag, dus dan kun je rekenen op ongeveer 6 dagen kraamzorg. Het kan zijn dat je recht hebt op meer uren kraamzorg, bijvoorbeeld omdat je een erg zware bevalling hebt gehad of omdat je moeder bent geworden van een meerling. Het kan ook zijn dat je recht hebt op minder uren kraamzorg, bijvoorbeeld omdat jouw kleintje te vroeg geboren is en de eerste tijd in het ziekenhuis verblijft. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.