Kinderopvang

Kinderopvang

Kinderopvang Etten Leur is de plek waar elke ouder zijn kind wil laten opvangen. Met voldoende aandacht voor de zorgen en behoeften van elke individuele peuter of baby, is je kindje hier de koning te rijk. In een kinderdagverblijf wordt gekozen voor een strikte, gestructureerde dagindeling waar voldoende aandacht is voor routines. Dit brengt rust voor zowel de kindjes die opgevangen worden als voor de verzorgers. In de kinderopvang zijn daarnaast ruim voldoende materialen aanwezig om de -kinderen motorisch en cognitief te stimuleren in hun spel. Door uitdagend speelgoed te voorzien, leren de kinderen vaardigheden die hen nog hun hele leven van pas zullen komen. Daarnaast leren ze ook samen te spelen met andere kinderen en leren ze te delen met elkaar.

Buitenschoolse kinderopvang

Daarnaast is er dikwijls ook ruimte voor buitenschoolse kinderopvang. Want ook al gaan kinderen overdag naar school, heel veel mama’s en papa’s worden ook nog buiten de schooluren op hun werk verwacht. Ook tijdens vakanties of vrije schooldagen hebben ze opvang nodig voor de kinderen. Wanneer kinderen naar de kinderopvang kunnen, hebben ouders de mogelijkheid zorgeloos naar hun werk te gaan. In de buitenschoolse kinderopvang is ruimte om met anderen te leren omgaan. Kinderen houden dikwijls vast aan leeftijdsgenootjes. Ze herkennen zichzelf in de anderen hun situatie en voelen zich daardoor gesterkt.

Leuke activiteiten

Op de kinderopvang worden de kinderen op een gevarieerde manier geanimeerd. Natuurlijk is er ruimte voor vrij spel, waarvoor een uitgebreid aanbod aan speelgoed aangeboden wordt. Daarnaast worden echter ook activiteiten georganiseerd. Een uitstapje naar het park of de speeltuin verderop bijvoorbeeld. Of een knutsel- of kookactiviteit. Ook allerhande workshops kunnen heel succesvol zijn! Niet alleen zorgen deze activiteiten ervoor dat de kinderen zich minder snel gaan vervelen, ze krijgen ook de kans dingen te doen waar ze thuis met hun ouders misschien helemaal geen kans voor zouden krijgen. We kunnen wel stellen dat een kinderopvang ervoor zorgt dat kinderen optimaal gestimuleerd worden in hun ontwikkeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.