Nascholing logopedie nodig?

Nascholing logopedie nodig?

Als je al een studie logopedie hebt gedaan maar behoefte hebt aan nog meer kennis en vaardigheden kun je een Nascholing logopedie volgen. Want in de studie leer je vooral theorie en de nascholing kan je handvatten geven zodat je een betere vertaalslag naar de praktijk kunt maken. Processen als zoals SMART doelen opstellen en auditproof logopedische diagnoses leer je toepassen in de praktijk. Een logopedist wordt trouwens ingezet als iemand spraak- taal of gehoorproblemen heeft. Deze issues kunnen voor grote leerachterstanden en beperkingen zorgen en veel sociale problemen. Bijvoorbeeld bij leerlingen in een klas, die niet mee kunnen komen met leeftijdsgenootjes vanwege hun taalachterstand. Logopedie ondersteunt hen hierbij.

Trainings-en adviesbureau

Een nascholing logopedie kun je volgen bij een trainings-en adviesbureau. Je wordt hier dus begeleid in het maken van SMART doelen. SMART staat voor specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. De doelen die je opstelt worden op die manier duidelijk en concreet. Als je met anderen samenwerkt in een team kan iedereen ook zien waar je naartoe werkt. Overigens kun je deze smartdoelen op allerlei beroepstakken toepassen. Bij de logopedie worden er verschillende trainingsmethodes toegepast binnen de nascholingen.

Naast SMART ook TOS

Naast het opstellen van SMART doelen leer je in sommige logopedie nascholingen ook hoe te werken met TOS. De richtlijn TOS focust zich op taalontwikkelingsstoornissen. Dus hierbij krijg je ook weer handvatten aangereikt hoe de theorie toe te passen in de praktijk. Middels een stappenplan leer je hoe je kinderen met taalontwikkelingsstoornissen die emotionele, sociale en andere gedragsproblemen veroorzaken de goede zorg kunt aanbieden. 

Kwaliteitszorg

Echte kwaliteitszorg vereist een juiste achtergrondkennis van alle theorie. En dankzij de Nasacholing logopedie leer je als logopedist methodisch logopedisch handelen. Of het nu gaat om het vooronderzoek, de begeleiding of coaching, dankzij de Nascholing logopedie worden al deze fases naar een hoger plan gebracht. Middels de studie logopedie en de nascholing kun je als logopedist zorgen dat jouw cliënt ondanks zijn taal- en of spraakbeperking toch zoveel mogelijk zelfredzaam blijft! 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.