Wat zijn de voordelen van een babymassage?

Wat zijn de voordelen van een babymassage?

Je wilt dat je pasgeboren baby zich zo fijn mogelijk voelt. En daarom is het misschien interessant om eens te duiken in de wereld van de babymassage. Het is wel zo verantwoord om een babymassage cursus te volgen, omdat het wel op een veilige manier moet gebeuren. We weten allemaal dat het krijgen van een massage ontzettend prettig kan zijn en dat het voor ons allerlei voordelen met zich meebrengt. Geldt dit ook voor het masseren van een baby? En wat zijn deze voordelen? Hieronder kun je een aantal van deze voordelen lezen.

Ontspanning

Ontspanning is wel het eerste voordeel waaraan je denkt als het om een massage gaat. Iedereen die weleens een massage heeft gehad, weet hoe ontspannend het kan werken. Dit hoeft niet altijd tijdens de massage zo te zijn, maar vaak voelt je lichaam daarna een stuk relaxter aan. Dit geldt eigenlijk ook voor een babymassage. Wanneer je ze op de juiste manier masseert, dan kunnen ze daar ontzettend van genieten en meer ontspannen voelen. Vooral als je merkt dat je kindje wat gevoelig is voor stress, kan hij of zij veel baat bij een massage hebben. Als het bijvoorbeeld een drukke dag is geweest met veel indrukken, dan kan het fijn zijn om de dag af te sluiten met een massage. Bovendien vallen baby’s vaak sneller in slaap na het krijgen van een massage. Wat natuurlijk ook weer een fijne bijkomstigheid is voor de ouders.

Minder ‘klachten’

Het masseren van je baby kan er ook voor zorgen dat ze minder last hebben van bepaalde ‘klachten’. Een massage heeft namelijk een positieve invloed op de ademhaling, bloedsomloop en spijsvertering. Daarnaast krijgt het immuunsysteem een boost. Ook huilen baby’s minder vaak, wanneer ze regelmatig gemasseerd worden. Er zijn natuurlijk nog veel meer voordelen van het masseren van je baby. Laat je goed informeren door een expert en volg een goed aangeschreven cursus. Je kunt ook altijd even bij het consultatiebureau informeren naar goede cursussen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.